Lieskové jadrá 500 g

Kód: 596
Značka: Wolfberry
7,80 € / ks
Skladom

Vlastnosti:

  • Lieskové oriešky sú zásadotvorné.
  • Sú veľmi prospešné pri neurózach, nervovom a fyzickom vyčerpaní, pre zlepšenie pamäti a na ukľudnenie.
  • Sú vhodné ako posilňujúci prostriedok pre chorých, rekonvalescentov, študentov a športovcov.
  • Lieskovce sú ľahšie stráviteľné než vlašské orechy, alebo mandle.
  • Zo všetkých orechov majú najviac vitamínu E a sú bohatým zdrojom fosforu, draslíka, horčíka, vápnika, železa a medi.
  • Zlepšujú pamäť, upokojujú nervy, posilňujú organizmus a pôsobia preventívne proti obličkovým kameňom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Lieskové jadrá 500 g

Vlastnosti:

  • Lieskové oriešky sú zásadotvorné.
  • Sú veľmi prospešné pri neurózach, nervovom a fyzickom vyčerpaní, pre zlepšenie pamäti a na ukľudnenie.
  • Sú vhodné ako posilňujúci prostriedok pre chorých, rekonvalescentov, študentov a športovcov.
  • Lieskovce sú ľahšie stráviteľné než vlašské orechy, alebo mandle.
  • Zo všetkých orechov majú najviac vitamínu E a sú bohatým zdrojom fosforu, draslíka, horčíka, vápnika, železa a medi.
  • Zlepšujú pamäť, upokojujú nervy, posilňujú organizmus a pôsobia preventívne proti obličkovým kameňom.

Prečo je dobré lieskovce pred konzumáciou namáčať?

Aj vám sa už stalo, že po konzumácii orechov vám bolo ťažko? Príčin môže byť viacero. Jednou z nich môže byť kyselina fytová.

Kyselina fytová je substancia, ktorá chráni semená a orechy do času, až začnú klíčiť.
Ona ich akoby obalí a bráni pred vonkajšími vplyvmi ako sú škodcovia alebo plesne, ktoré by im mohli uškodiť a znehodnotiť ich.
Kým orechom a semenám pomáha, pre človeka tak prospešná už nie je.

Vysoká konzumácia kyseliny fytovej môže u ľudí spôsobovať viaceré zdravotné problémy, vrátane tráviacich ťažkostí či dokonca viesť k podvýžive v dôsledku bránenia vstrebávaniu vitamínov a minerálov. Preto je dôležité lieskovce ( ale i iné orechy, či strukoviny) pred konzumáciou namáčať, aby sa kyselina fytová z nich uvoľnila.

Kyselina fytová je len jedným z viacerých vinníkov. Aktivácia (namáčanie) spustí v lieskovcoch klíčiaci proces. Týmto "oklamaním" orechy uvoľnia všetky svoje zamknuté poklady a my ich môžeme využiť pre vlastné dobro.

Ďalšie dôvody, prečo by ste mali lieskovce pred konzumáciou namáčať:

Odstránenie tanínov: Taníny ľudia najčastejšie spájajú s čiernym alebo zeleným čajom, prípadne červeným vínom. Na taníny je mnoho ľudí citlivých a po ich konzumácii pociťujú nevoľnosť. Namáčaním lieskovcov sa ich obsah znižuje podobne ako u kyseliny fytovej.

Blokovaná absorpcia minerálov: Keďže kyselina fytová sa viaže na niektoré minerály ( ako vápnik, horčík, železo a zinok), môže zablokovať ich absorpciu v črevách. 

Trávenie lepku: Namáčaním orechov a semien v nich aktivujete enzýmy, ktoré pomáhajú tráviť lepok. Tento proces zároveň deaktivuje blokátory enzýmov, ktoré narúšajú prirodzený tráviaci proces a vedú k problémom s trávením.

Prevencia syndrómu dráždivého čreva: Ako už bolo uvedené vyššie, namáčanie odstraňuje blokátory enzýmov, ktoré bránia semenám predčasne vyklíčiť, ak k tomu nie sú ideálne podmienky. Pre človeka sú však škodlivé, môžu vyvolávať v črevách zápaly a časom dokonca aj syndróm dráždivého čreva.

Podporia zdravie hrubého čreva: Namáčanie orechov a semien pomáha hrubému črevu zbavovať sa toxínov a tým dláždi cestu pre lepšiu absorpciu živín.

 

Postup:

  • Vložte lieskovce do veľkej misky.
  • Zalejte ich čistou prevarenou vodou, ktorú necháte najprv vychladnúť.
  • Na každé 2 až 3 dcl vody pridajte 1 čajovú lyžičku soli.
  • Zamiešajte, aby sa soľ rozpustila
  • Nechajte orechy a semená namočené 7 hodín alebo cez noc.
  • Vodu sceďte a orechy so semenami opláchnite v čerstvej vode.
  • Následne môžete orechy buď hneď konzumovať, alebo vysušiť - pri max. 150°C a odložiť do chladničky do zásoby - v chlade vydržia týždeň.
     

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie