Marhuľové jadrá horké 1 kg

Kód: 1200
27,48 € / ks
Skladom

Jadrá z divých marhúľ - horké 1 kg

Detailné informácie

Podrobný popis

Horké marhuľové jadrá 1 kg


Marhule sú všeobecne obľúbeným  a zdravým ovocím, zdraviu prospešné účinky ich jadier sú však oveľa menej známe.

Horké marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok, predovšetkým horčík a draslík, ktoré sú pre náš organizmus mimoriadne dôležité. 
 Ak obsah horčíka v krvi čo i len jeden deň poklesne, metabolizmus neprebehne tak, ako by mal.
Dôsledkom toho býva nervozita, pokles energie a nedostatočná koncentrácia.
Horčík je základným elementom rastlinného farbiva chlorofylu.
Draslík je látka, ktorá je mimoriadne dôležitá pre funkciu všetkých svalov a nervov v tele.
Pomáha udržiavať aj rovnováhu zásad a kyselín v organizme.

Okrem nich majú jadierká vysoký obsah kyseliny listovej (známej aj ako kyseliny folovej, či vitamínu B9).
Pri  metabolizme sa uplatňuje v súčinnosti s vitamínom B1, za pomoci ktorého zabezpečuje rast buniek a krvotvorbu.
Je nevyhnutná pre látkovú premenu bielkovín, keďže stimuluje produkciu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku, ktorá je potrebná pre rozklad bielkovín. 

Horké marhuľové jadrá obdahujú tiež amygdalín (rovnako ako kôstky mandlí, sliviek, čerešní a jabĺk, v stopových množstvách ho obsahuje aj cícer, kešu oriešky, arašidy a ďalšie potraviny...)

Marhuľové jadrá by sa však nemali prehĺtať celé, mali by sa dobre požuť a zajesť čerstvým ovocím.

Marhuľové jadrá sa tiež používajú pri dráždivom kašli a pri nevoľnosti.

100 g horkých marhuľových jadier obsahuje  599 mg draslíku, ktorý napomáha udžiavať normálny tlak krvi a správnej činnosti svalov a 234 mg horčíku, ktorý prispieva k znižovaniu únavy a vyčerpania, k elektrolytickej rovnováhe a normálnemu energetickému metabolizmu, správnej činnosti nervovej sústavy, svalov a syntéze bielkovín, k normálnej psychickej činnosti, k udržaniu normálneho stavu kostí a zubov a podieľa sa na procese delenia buniek.

Odporúčaná konzumácia je 15 - 30 jadierok denne pri prevencii a 30 - 50 pri terapii. Pri ich konzumácii ovocie pomáha zamaskovať horkosť jadier a uľahčuje ich trávenie a vstrebávanie potrebných živín..

1kg