Kokosový krém 100% bio 280 g

Kód: 275
4,20 € / ks
Skladom

100% BIO kokosový krém je vhodný pre recepty nielen ázijskej a exotickej kuchyne, ako náhrada za mlieko, maslo a iné tuky. Zmierňuje tiež pikantnosť pokrmov. Výborný do najrôznejších cukroviniek, krémov, dezertov, zmrzlín, a pod.
Krajina pôvodu: Filipíny

Detailné informácie

Podrobný popis

Recepty s bio kokosovým krémom

Hrachová kaša inak :)

Klasický polený hrach - máčajte, najlepšie cez noc. Vodu zlejte, hrach zalejte čerstvou vodou a varte cca 1 hodinu. Občas premiešajte, aby hrach neprihorel.
Prebytočnú vodu zlejte (ale odložte si ju, ak by bolo treba hrachovú kašu riediť.)
Hrach posoľte, pridajte aspoň tri strúčiky cesnaku, čierne korenie a kokosový krém. Všetko spolu rozmixujte. Ak skonzumujete hneď, nemusíte už prevariť :)
Kašu nalejte do hlbších tanierov a "ozdobte" buď smaženou cibuľkou alebo - smaženou slaninkou a aspoň tromi lyžicami posekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo rozmarínu.
Hrachová kaša je dobrá aj bez "ozdôb" :)

Tekvicová polievka s kokosovým krémom

Na troche olivového oleja dáme osmažiť na kolieska nakrájaný pór a počkáme dokým nezmäkne.
Potom pridáme na kocky nakrájanú a očistenú maslovú tekvicu (hokaido alebo akúkoľvek inú tekvicu) a po minúte prilejeme pol litra vývaru.
Prikryté varíme dokým sa tekvica nedá roztlačiť vidličkou a potom pridáme kokosový krém. Krém sa rozpustí. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
Dochutíme korením, cesnakom... chilli... kurkumou... osmaženou cibuľkou.. nastrúhaným syrom...

Piña Colada (piňa koláda)

kokosový krém (alebo kokosové mlieko)
ananás
ananásový džús 100% alebo voda
biely rum (nemusí byť)
Všetko pekne rozmixujte do takej hustoty ako Vám vyhovuje. Je to mňamka :)

Výroba kokosovej smotany: 1 diel kokosového krému + 2,5 dielov teplej vody

Výroba kokosového mlieka: 1 diel kokosového krému + 5 dielov teplej vody
Najlepšie - rozmixovať ponorným mixérom.

Zloženie: 100% BIO čistý kokos, bez pridaného cukru, farbív a konzervantov. Bez GMO.

Balenie: 280 g