Škorica cejlonská mletá 250 g

Kód: 1496
7,80 € / ks
Skladom

Cejlonská škorica, známa tiež ako škorica pravá je cenená pre svoju výraznú chuť a arómu. Od ostatných druhov sa líši nízkym obsahom kumarínu, vďaka čomu je považovaná za najzdravší druh škorice.
Škorica je výborný antioxidant.

Detailné informácie

Podrobný popis

Škorica cejlonská mletá 250 g

Vedeli ste, že:

  • po pridaní škorice cejlonskej do kávy - zrýchlite detox?
  • škoricu používali už v starom Egypte pri mykóze nôh, či črevných ťažkostiach?
  • škorica má hypoglykemický účinok - už pri 1 g škorice denne?
  • škorica môže blokovať vznik nepriaznivých usadenín v mozgu, dokonca ich môže aj odbúravať - čiže môže pomôcť pri Alzheimerovej chorobe?
  • nádherná vôňa škorice stimuluje mozog?
  • je výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti?

Ale buďte opatrní, keď používate čínsku škoricu (cassia), ktorá obsahuje oveľa viac kumarínu (kumarín vo vysokom množstve je toxický pre pečeň a obličky).
Oveľa lepšie je použiť ceylon škoricu, ktorá obsahuje zanedbateľné množstvo kumarínu.
Pálivú chuť a špecifickú sladkú vôňu škorice spôsobuje obsah prchavých aromatických látok.

Škorica znižuje zrážanlivosť krvi – Cinnamaldehyd je veľmi detailne preskúmaný v oblasti pôsobenia na krvné doštičky. Mechanizmus antiagregačného účinku cinnamaldehydu spočíva v inhibícii tvorby kyseliny arachidónovej v membránach krvných doštičiek. Znížená tvorba kyseliny arachidónovej prispieva k zníženiu tvorby prozápalového cytokínu – tromboxánu A2 a zníženiu agregácie – zrážania krvi. Uvedený protizrážanlivý účinok cinnamaldehydu sa farmakologicky prelína a súvisí s protizápalovým účinkom. Účinky cinnamaldehydu je možné porovnať s účinkami kyseliny acetylsalicylovej známej ako Acylpirín alebo Aspirín.

Obsahuje cinnamaldehyd, ktorý je detailne preskúmaný v oblasti pôsobenia na krvné doštičky (priaznivý vplyv na riedenie krvi).
Účinky cinnamaldehydu je možné porovnať s účinkami kyseliny acetylsalicylovej.
Existujú štúdie o antibakteriálnych účinkoch aromatických olejov obsiahnutých v škorici (Candida, Helicobacter pylori)
Zdroj: Antimicrobial activities of Eugenol and Cinnamaldehyde against the human gastric pathogen Helicobacter pylori;Ann. Clin. Microbiol.and Antimicrobials, 2005.

Zloženie: BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum)

Skladujte v suchu.

Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

 

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota: 1034kJ/247 kcal,

Tuk: 1,5g, z toho nas.mastné kyseliny: 0,5g

Sacharidy: 22 z toho cukry: 2g

Bielkoviny: 4g g

Soľ: 0,01 g

Vláknina: 59g

Upozornenie: Nie je vhodná v tehotenstve.

Balenie: 250 g