Rybí olej z treščej pečene s vitamínmi A+D+E 270 ml

Kód: 1113
Tip
11,76 € –7 %
x
11,76 € –7 % 10,92 € / ks
Skladom

Vysoko čistený Rybí olej z treščej pečene je vynikajúcim prírodným zdrojom vitamínov A + D + E a omega-3 mastných kyselín. Olej je zbavený zápachu po rybách. Vhodný na užívanie najmä počas zimného obdobia, keď sa pôsobením slnka v pokožke nevytvára dostatok vitamínu D.

Garantovaný obsah vitamínu D: 500 I.U./ 5 ml oleja poskytuje účinnú prevenciu a liečbu osteoporózy, prevenciu rakoviny a autoimunitných ochorení.
Bez aditív, bez konzervantov, čistý a prírodný.

Detailné informácie

Podrobný popis

Rybí olej z treščej pečene s vitamínmi A+D+E 270 ml

Najvyšší stupeň čistoty HP (High Purity) v rybom oleji od spoločnosti Nutraceutica výrazne prevyšuje normy na obsah toxických prímesí stanovené v  Európskom liekopise.

Účinok Omega-3 tukov (aj v rybom oleji) na zdravie:

  • znižujú riziko srdcových ochorení
  • znižujú krvný tlak, obmedzujú nadmernú zrážanlivosť krvi, čím pomáhajú udržiavať “čisté cievy”, pôsobia preventívne proti vzniku aterosklerózy a žilovej trombózy
  • zmierňujú alergické reakcie, atopické ekzémy
  • pôsobia protizápalovo (zmierňujú účinky astmy, artritídy, migrény)
  • pomáhajú pri zelenom očnom zákale a degenerácií žltej škvrny sietnice (starecké starnutie zraku), pri syndróme suchého oka
  • sú prírodným antidepresívom
  • redukujú riziko rakoviny
  • sú základným kameňom našej imunity
  • veľmi dôležité užívať v tehotenstve a počas dojčenia
  • japonské ženy, ktorých jedalníček je prirodzene bohatý na omega-3 tuky a fytoestrogény (v sóji) netrpia tzv. návalmi tepla v období menopauzy

Moderná strava sa spolieha na omega-6 mastné kyseliny. Napríklad, pri výrobe šalátových dresingov, keksov, dobošiek, pečených výrobkov, margarínu a podobne. Tieto tuky, sú síce pre život nevyhnutné, ale pri nadbytočnej konzumácii a nerovnováhe paradoxne spôsobujú riziko zvýšeného výskytu zápalov, srdcových chorôb, rakoviny a iných ochorení.

Omega-3 mastné kyseliny pôsobia úplne opačne: pomáhajú obnoviť rovnováhu medzi tukmi prijímanými v potrave. Omega-3 môžete získať zvýšenou konzumáciou rýb alebo používajte čistý rybí olej zbavený zápachu, a zaraďte tiež do svojho jedálnička mleté ľanové semienko.

Telo nevie samo vyrábať Omega-3 a preto sa mu musí dodávať prostredníctvom doplnkov stravy. S narastajúcou ponukou produktov sa stále častejšie objavuje jedna z najkontroverznejších a diskutovaných otázok, akou je kvalita omega-3 produktov a používanie náhrad prirodzených triglyceridových foriem mastných kyselín polosyntetickými etylestermi.

Väčšina kapslí predávaná v EÚ s obsahom koncentrátov rybieho oleja obsahuje etylestery. Len malá časť predávaných koncentrátov sú prirodzené triglyceridy. Je to preto že ďalší výrobný medzistupeň, prevod etylesteru späť na triglycerid je technologicky náročný a zvyšuje cenu výsledného produktu. Vo väčšine prípadov sa žiaden výrobca touto slabou stránkou svojho výrobku nechváli a etylesterovú formu omega-3 mastných kyselín radšej neuvádza (smernice EÚ to zatiaľ neprikazujú).

Prečo vitamín D?

  • Nedostatok vitamínu D je epidémia u dospelých ľudí všetkých vekových kategórií, ktorí majú zvýšenú pigmentáciu pokožky. Napríklad sa jedná o potomkov ľudí z Afriky, Stredného východu alebo Indie, ktorí vždy nosili nejakú ochranu pred slnkom, alebo ktorí limitovali vonkajšie aktivity.
  • 60% pacientov s cukrovkou 2.typu má nedostatok vitamínu D
  • Štúdie ukazujú, že veľmi nízke hladiny vitamínu D majú deti, starší ľudia a ženy

Štúdie ukazujú, že vitamín D môže obmedziť rast tuberkulózy vnútri buniek pomocou dávok 10 000 IU. Vedci zaznamenali 100% úspešnosť. Tuberkulóza však nie je jediná choroba ovplyvňovaná vitamínom D. Slnečné žiarenie sa ukázalo veľmi efektívne aj proti antraxu, cholere, E.coli, dyzentérií, stafylokokom, streptokokom a mnohým iným bakteriálnym chorobám.

Ďalšou unikátnou vlastnosťou vitamínu D je jeho vplyv na epilepsiu - významne znižuje počet záchvatov. Nedostatok vitamínu D má výrazné prepojenie aj s neplodnosťou. Nie je tajomstvom, že ľudia v severných krajinách majú počas zimy zníženú schopnosť počatia.

Vitamín E prírodný

Jedná sa o všetkých 8 foriem vitamínu E. Olej neobsahuje syntetický vitamín E. 

Dávkovanie - vždy spolu s jedlom:

  • dospelí preventívne: 1 čajovú lyžičku denne
  • dospelí pri ochorení: 1 polievkovú lyžicu ( 5 ml) denne
  • deti od 6 rokov: 1 čajovú lyžičku (2,5 ml) denne
  • deti od 6 mesiacov do 2 rokov: 1/2 kávovej lyžičky (1,0 ml) denne

Objem: 270 ml (54 dávok pre dospelého - 108 dávok pre dieťa)

Zloženie: 1 polievková lyžica (5 g) obsahuje: EPA:  350 mg,  DHA: 400 mg,  (obsahuje 22% omega-3 v prirodzenej, ľahko vstrebateľnej forme), vitamín A: 5000 I.U., vitamín D: 500 I.U., vitamín E úplného spektra: 10 mg

100 g výrobku obsahuje: tuky 100 g, bielkoviny 0 g, cukry 0 g.  Energetická hodnota odporúčanej dennej dávky 5 g: 188 kJ / 46 kcal.

Výrobca: Nutraceutica, PharmDr. Jozef Zima, Višňová 26A, 94901 Nitra.

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy, nejedná sa o liek. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie