Rybí olej z treščej pečene s vitamínmi A+D+E 270 ml

Kód: 1113
Tip
Značka: Nutraceutica
14 € / ks
Skladom

Vysoko čistený Rybí olej z treščej pečene je vynikajúcim prírodným zdrojom vitamínov A + D + E a omega-3 mastných kyselín. Olej je zbavený zápachu po rybách. Vhodný na užívanie najmä počas zimného obdobia, keď sa pôsobením slnka v pokožke nevytvára dostatok vitamínu D.

Garantovaný obsah vitamínu D: 500 I.U./ 5 ml oleja poskytuje účinnú prevenciu a liečbu osteoporózy, prevenciu rakoviny a autoimunitných ochorení.
Bez aditív, bez konzervantov, čistý a prírodný.

Detailné informácie

Podrobný popis

Rybí olej z treščej pečene s vitamínmi A+D+E 270 ml

Najvyšší stupeň čistoty HP (High Purity) v rybom oleji od spoločnosti Nutraceutica výrazne prevyšuje normy na obsah toxických prímesí stanovené v  Európskom liekopise.

Účinok Omega-3 tukov (aj v rybom oleji) na zdravie:

  • znižujú riziko srdcových ochorení
  • znižujú krvný tlak, obmedzujú nadmernú zrážanlivosť krvi, čím pomáhajú udržiavať “čisté cievy”, pôsobia preventívne proti vzniku aterosklerózy a žilovej trombózy
  • zmierňujú alergické reakcie, atopické ekzémy
  • pôsobia protizápalovo (zmierňujú účinky astmy, artritídy, migrény)
  • pomáhajú pri zelenom očnom zákale a degenerácií žltej škvrny sietnice (starecké starnutie zraku), pri syndróme suchého oka
  • sú prírodným antidepresívom
  • redukujú riziko rakoviny
  • sú základným kameňom našej imunity
  • veľmi dôležité užívať v tehotenstve a počas dojčenia
  • japonské ženy, ktorých jedalníček je prirodzene bohatý na omega-3 tuky a fytoestrogény (v sóji) netrpia tzv. návalmi tepla v období menopauzy

Moderná strava sa spolieha na omega-6 mastné kyseliny. Napríklad, pri výrobe šalátových dresingov, keksov, dobošiek, pečených výrobkov, margarínu a podobne. Tieto tuky, sú síce pre život nevyhnutné, ale pri nadbytočnej konzumácii a nerovnováhe paradoxne spôsobujú riziko zvýšeného výskytu zápalov, srdcových chorôb, rakoviny a iných ochorení.

Omega-3 mastné kyseliny pôsobia úplne opačne: pomáhajú obnoviť rovnováhu medzi tukmi prijímanými v potrave. Omega-3 môžete získať zvýšenou konzumáciou rýb alebo používajte čistý rybí olej zbavený zápachu, a zaraďte tiež do svojho jedálnička mleté ľanové semienko.

Telo nevie samo vyrábať Omega-3 a preto sa mu musí dodávať prostredníctvom doplnkov stravy. S narastajúcou ponukou produktov sa stále častejšie objavuje jedna z najkontroverznejších a diskutovaných otázok, akou je kvalita omega-3 produktov a používanie náhrad prirodzených triglyceridových foriem mastných kyselín polosyntetickými etylestermi.

Väčšina kapslí predávaná v EÚ s obsahom koncentrátov rybieho oleja obsahuje etylestery. Len malá časť predávaných koncentrátov sú prirodzené triglyceridy. Je to preto že ďalší výrobný medzistupeň, prevod etylesteru späť na triglycerid je technologicky náročný a zvyšuje cenu výsledného produktu. Vo väčšine prípadov sa žiaden výrobca touto slabou stránkou svojho výrobku nechváli a etylesterovú formu omega-3 mastných kyselín radšej neuvádza (smernice EÚ to zatiaľ neprikazujú).

Prečo vitamín D?

  • Nedostatok vitamínu D je epidémia u dospelých ľudí všetkých vekových kategórií, ktorí majú zvýšenú pigmentáciu pokožky. Napríklad sa jedná o potomkov ľudí z Afriky, Stredného východu alebo Indie, ktorí vždy nosili nejakú ochranu pred slnkom, alebo ktorí limitovali vonkajšie aktivity.
  • 60% pacientov s cukrovkou 2.typu má nedostatok vitamínu D
  • Štúdie ukazujú, že veľmi nízke hladiny vitamínu D majú deti, starší ľudia a ženy

Štúdie ukazujú, že vitamín D môže obmedziť rast tuberkulózy vnútri buniek pomocou dávok 10 000 IU. Vedci zaznamenali 100% úspešnosť. Tuberkulóza však nie je jediná choroba ovplyvňovaná vitamínom D. Slnečné žiarenie sa ukázalo veľmi efektívne aj proti antraxu, cholere, E.coli, dyzentérií, stafylokokom, streptokokom a mnohým iným bakteriálnym chorobám.

Ďalšou unikátnou vlastnosťou vitamínu D je jeho vplyv na epilepsiu - významne znižuje počet záchvatov. Nedostatok vitamínu D má výrazné prepojenie aj s neplodnosťou. Nie je tajomstvom, že ľudia v severných krajinách majú počas zimy zníženú schopnosť počatia.

Vitamín E prírodný

Jedná sa o všetkých 8 foriem vitamínu E. Olej neobsahuje syntetický vitamín E. 

Dávkovanie - vždy spolu s jedlom:

  • dospelí preventívne: 1 čajovú lyžičku denne
  • dospelí pri ochorení: 1 polievkovú lyžicu ( 5 ml) denne
  • deti od 6 rokov: 1 čajovú lyžičku (2,5 ml) denne
  • deti od 6 mesiacov do 2 rokov: 1/2 kávovej lyžičky (1,0 ml) denne

Objem: 270 ml (54 dávok pre dospelého - 108 dávok pre dieťa)

Zloženie: 1 polievková lyžica (5 g) obsahuje: EPA:  350 mg,  DHA: 400 mg,  (obsahuje 22% omega-3 v prirodzenej, ľahko vstrebateľnej forme), vitamín A: 5000 I.U., vitamín D: 500 I.U., vitamín E úplného spektra: 10 mg

100 g výrobku obsahuje: tuky 100 g, bielkoviny 0 g, cukry 0 g.  Energetická hodnota odporúčanej dennej dávky 5 g: 188 kJ / 46 kcal.

Výrobca: Nutraceutica, PharmDr. Jozef Zima, Višňová 26A, 94901 Nitra.

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy, nejedná sa o liek. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.