Kokosový cukor 500 g

Kód: 588
Značka: Najtelo
4,50 € / ks
Skladom

 

Kokosový cukor má nízky glykemický index, príjemnú karamelovú chuť a obsahuje veľa živín - je bohatý na K, Mg, Zn, Fe, vit. B1, B2, B3, B6, C a obsahuje 14 aminokyselín.

Je výbornou náhradou rafinovaného cukru a ocenia ho aj diabetici.

Detailné informácie

Podrobný popis

Kokosový cukor 500 g

Kokosový cukor má nízky glykemický index, príjemnú karamelovú chuť aj farbu a obsahuje veľa živín - je bohatý na K, Mg, Zn, Fe, vit. B1, B2, B3, B6, C a obsahuje 14 aminokyselín. Je výbornou náhradou rafinovaného cukru a ocenia ho aj diabetici.

V ázijských krajinách sa kokosový cukor používa dlhé roky a patrí k obľúbeným sladidlám. U nás patrí k novodobým náhradám bieleho cukru.

Vyrába sa z nektáru, ktorý pochádza z kvetov kokosových paliem. Po ručnom zbere sa nektár šetrne spracuje tak, aby sa prebytočná voda odparila a došlo k vzniku hustej hmoty. Po ochladení a rozdrvení je na svete hotový kokosový cukor.

Narozdiel od bieleho cukru, ktorý neobsahuje žiadne výživné látky, kokosový cukor je bohatý na vitamíny a minerály. 

Okrem toho obsahuje vlákninu Inulín, ktorá spomaľuje vstrebávanie glukózy, a preto má kokosový cukor nižší glykemický index ako normálny biely cukor. Je vynikajúci do kávy, čaju, pri pečení.

Obsahuje od 70 do 79 percent sacharózy a len 3 percentá fruktózy a 3 percentá glukózy. Je to výhoda, pretože je dôležité udržiavať čo najnižšiu konzumáciu fruktózy - v porovnaní, biely cukor obsahuje až 50 percent fruktózy.

Nutričné hodnoty na 100 g: Energie: 1574 kJ / 376 kcal; Tuky: 0.1 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0.04 g; Sacharidy: 92.9 g – z toho cukry 92.9 g; Bielkoviny: 1.0 g;Sodík: 372 mg; Vláknina: 0.5 g; Vlhkosť: max.2 g 

Alergény: Bez alergénov

Skladovanie: Skladujte v uzavretej originálnej dóze, alebo v inej uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste. Skladujte mimo dosah priameho svetla, najlepšie pri teplote 20°C - 25°C.

Krajina pôvodu: Indonézia

Obsah balenia: 500 g