Trstinový cukor 500 g

Kód: 3073
1,80 € / ks
Skladom

Trstinový cukor  má charakteristickú, príjemne karamelovú chuť i vôňu, svetlohnedú farbu a tvoria ho veľmi drobné kryštáliky. Vyrába sa z cukrovej trstiny a je spracovávaný bez použitia akýchkoľvek chemikálií alebo umelých prísad.

Detailné informácie

Podrobný popis

Trstinový cukor 500 g

Trstinový cukor sa vyrába veľmi šetrnou kryštalizáciou trstinovej šťavy, vďaka čomu v ňom zostáva zachované maximálne množstvo vitamínov a minerálov, ktoré rafinované cukry pri ich spracovaní strácajú. Má čistú sladkú chuť, ktorá má málinko karamelové a medové podtónmi. Pri pestovaní cukrovej trstiny, z ktorej sa vyrába, neboli použité žiadne pesticídy a trstina nebola geneticky modifikovaná.

Sypký kryštáľový cukor svetlohnedej farby, príjemnej nevtieravej chuti a medovej vône. Vďaka zvyškovej melase ľahko zvýrazňuje pôvodnú chuť pokrmov. Je zdravšou a chutnejšou náhradou bieleho repného cukru a je najbežnejším druhom zdravého cukru. Vďaka zostatkovej trstinovej melase obsahuje prírodný cukor dôležité minerálne látky (vápnik, horčík, draslík železo – hodnoty sa líšia pre každú výrobnú šaržu).

Použitie: výborný do domácich limonád a zákuskov, na zdobenie pečiva posypaním a do koktailov. Možno použiť namiesto bieleho cukru vždy, keď netrváme na čisto bielej farbe konečného pokrmu.

Použitie: Trstinový cukor sa dobre rozpúšťa, takže je vhodný na sladenie teplých i studených nápojov, do dipov, zálievok alebo marinád. Pri pečení a varení môžete s jeho pomocou nahrádzať bežný cukor všade tam, kde ho používate, takže vám poslúži pri pečení buchiet, zákuskov, cukrovinky, alebo pri dosladzovaní polievok, omáčok a podobne.

Nutričné ​​hodnoty v 100 g: Energia: 1651 kJ / 394 kcal; Tuky: 0,0 g - z toho nasýtené 0,0 g; Sacharidy: 99,0 g - z toho cukry 99,0 g; Vláknina: 0,0 g; Bielkoviny: 0,0 g; Soľ: 0,04 g; Kalcium: 0,6 mg; Železo: 0,29 g

Zloženie: Trstinový cukor 

Krajina pôvodu: Mauricius

Alergény: bez alergénov

Obsah: 500 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: